sierbestrating
&
tuinmaterialen
  • Home
  • Tegelhandel Boer

Tegelhandel Boer

Tegelhandel Boer bestaat sinds 1972 en is vanaf 1987 gevestigd aan de Planetenlaan 75 in Nieuw-Lekkerland.
Bram Boer nam in 1972 het transport werk op zich, wat zijn vader in die jaren al deed op het terrein van Den Boer Beton. Door de hele week op een grote betonfabriek te werken was handel in beton en grindtegels eigenlijk een logisch gevolg.

Bram Boer heeft altijd handelsgeest gehad en al snel ontstond de eerste “showtuin” die bestond uit een stuk of tien soorten grindtegels die tegen de voorgevel van het woonhuis stonden aan de Lekdijk.
Naast intern transport bij Den Boer Beton en een kleine tegelhandel hadden we ook een taxibedrijf. Met de taxi’s verrichten we vooral het vervoer van schoolkinderen, ziekenvervoer en rouw- en trouwvervoer.

Met de verhuizing in 1987 naar het industrieterrein aan de Planetenlaan ging het snel met de groei van de Tegelhandel. Van twee kleine terreintjes zijn we naar een terrein gegaan van 7000 vierkante meter, en dat biedt volop mogelijkheden. In de grote loods achter het woonhuis stonden de taxi’s gestald en we hadden er zelfs een eigen werkplaats en wasplaats in.
“Mijn hart lag echter veel meer bij tegels dan bij taxi’s”, aldus Jan-Kees, de huidige eigenaar. Daarom werd besloten om het taxibedrijf in 2003 te verkopen. Tegelijk met de verkoop van de taxi’s is ook het interne transport losgekoppeld van de tegelhandel en ondergebracht bij Arjan Boer Transport. ABT verzorgt sindsdien ook het transport voor de tegelhandel.

Toen Jan-Kees in 1994 in het bedrijf kwam, besloot vader Bram Boer een lang gekoesterde wenst in vervulling te laten gaan namelijk het opstarten van een eigen uitvaartonderneming.
Ondertussen werd er vanaf 1994 ook tuinontwerp en aanleg door ons gedaan. Steeds minder mensen willen of kunnen dit werk zelf doen en ook de veelheid aan tuinmaterialen maakt dat een mooie tuin eigenlijk door een professional aangelegd moet worden. Dit bleek een schot in de roos. Al snel werd menig tuin ontworpen en aangelegd.

Een keuze maken uit ons assortiment is niet altijd gemakkelijk want we bieden ondertussen meer dan 3000 verschillende tuinartikelen aan. Daarom helpen wij de klanten graag en geven ze deskundig advies. Onze verkopers hebben allemaal kennis van zaken en kunnen zo oplossingsgericht meedenken. Dit wordt zeer gewaardeerd en onze klantenkring die bestaat uit particulieren, hoveniersbedrijven en straatmakerbedrijven breidt ieder jaar weer uit.

In 2009 zijn we verder gegroeid door de overname van een tegelhandel in Raamsdonksveer in Noord-Brabant vlak bij de snelwegen A27 en A59. Hier hebben we een compleet nieuwe showtuin aangelegd en een nieuw kantoor geplaatst.
Het opslagterrein van 5000 vierkante meter en de centrale ligging boden weer mogelijkheden om grote partijen op te kopen bij allerlei fabrikanten van stenen en tegels. Deze partijhandel hebben we altijd graag gedaan en hiermee zijn we onderscheidend met scherpe prijzen.
Om de handel een extra stimulans te geven is er hard gewerkt aan een webshop waar mensen online hun bestelling kunnen doen. Deze webshop bevat naast het reguliere assortiment ook de aanbiedingen.
Ons werkgebied is hiermee niet meer alleen de regio, maar heel Nederland geworden.

In Maart 2013 heeft Tegelhandel Boer een vestiging geopend in Ridderkerk. Het pand en terrein dat voorheen van De Jong Tuinmaterialen was, is opgefrist en aangepakt zodat we daar ook met een frisse start kunnen beginnen.

In September 2013 is een 4e locatie geopend, in Nieuwerkerk a/d Yssel. In januari 2015 is deze vestiging verhuisd van Nieuwerkerk a/d Yssel naar de Bermweg in Capelle a/d Yssel.
Met deze vestiging hebben we een betere dekking voor zowel particulier als de hovenier. Materialen die op de ene locatie gehaald zijn, kunnen bijvoorbeeld op een andere locatie geretourneerd of bijgehaald worden.

Het team is intussen gegroeid tot 16 man personeel. Daarvan zijn er drie partime in dienst.
Terugblikkend mogen we tevreden en dankbaar zijn.
Ook voor de toekomst blijven we met veel plezier aan de straat timmeren.

In januari 2020 is de 5e vestiging geopend. Ossenblok Sierbestrating uit Standdaarbuiten besloot om te stoppen met de tegelhandel. De eigenaar ging zich richten op andere bezigheden, en daar pastte de tegelhandel niet bij. Per 1 januari 2020 is de Ossenblok-vlag gestreken en die van Tegelhandel Boer is aan de Molenstraat in de top gehesen.
Ook hier is zowel de particulier als de hovenier van harte welkom om zich te laten adviseren en inspireren op de grote en verneuwde showtuin. Naast mooie restpartijen en andere aanbiedingen in bestrating levert Tegelhandel Boer ook tuinhout, tuinverlichting, kunstgras, split en grind en diverse reinigingsmiddelen en ijzerwaren. Voor al us tuinklussen kunt u op één adres slagen.
Tegelhandel Boer; de basis voor elke tuin.

Klantenbeoordelingen

Klantenbeoordeling
4.52/5
Tegelhandel voor tegels, stenen, opsluitbanden,grind, zand en nog veel meer uit voorraad leverbaar. Groot terrein waar alles makkelijk op een kar geladen kan worden. Voor zakelijk en particulier.Lees meer reviews

Volg je ons al?