sierbestrating
&
tuinmaterialen

Zand en grond in diverse verpakkingen

Tegelhandel Boer levert verschillende soorten zand en grond.
De verschillen in zand zitten hem in de korrelgrootte of de structuur. Speelzand heeft een hoekige structuur waardoor het beter blijft 'kleven'. Daardoor prima geschikt voor bijvoorbeeld het maken van figuurtjes in de zandbak.
Ophoogzand is zand wat gewonnen wordt op de bodem van rivieren of plassen. Let op! er zijn plaatsen waar zeezand wordt aangeboden. Gebruik dit nooit onder bestrating. Het eventuele zout kan witte uitslag geven op de bestrating.
Drainagezand is grover van structuur als ophoogzand en voert daardoor beter water en vocht af. Tegels worden minder snel groen en spoeler beter door. Dit wordt vaak gebruikt onder gecoate tegels, natuursteen en keramsiche tegels.  
Metselzand is gelijk aan drainagezand, alleen helemaal schoongewassen. Dus alle grond- en leemsporen zijn verwijderd waardoor er geen vervuiling in het metselwerk kan ontstaan.
Brekerzand is zand met een grove structuur vermeng met vermalen schelpen. Dit word veel gebruikt bij gebakken stenen of in de infra.
Grond levert Tegelhandel Boer in 2 sooren. Bosgrond is stevige grond vermengd met compost. Zeer geschikt voor het vullen van borders of onder het gazon. Bemeste tuingrond is rul van structuur en rijk aan voedingsstoffen. Door zijn donkere kleur mooi als afwerklaag in de tuin of border.
Sorteer op:
Standaardvolgorde

Klantenbeoordelingen

Klantenbeoordeling
4.52/5
Ik ben een hovenier, kom al jaren bij boer Tegelhandel boer ridderkerk. Echt super goede service. Joury en Rien staan elke dag weer klaar voor een soepele gang van zaken!Lees meer reviews

Volg je ons al?