sierbestrating
&
tuinmaterialen

Omschrijving:

Mongolian Slate is een voorbeeld van een levendig natuursteen tegel. Het gesteente bestaat uit lagen. Deze zijn diep onder de grond ontstaan, in de loop van duizenden jaren. De éne tegel is vlak en de ander is gehobbeld of voorzien van een knoest, kortom; geen één tegel is hetzelfde.
Door temperatuursverschillen kunnen er soms lagen van de tegel loskomen. Dit is inherent aan het product en is geen kwaliteitskwestie. De dikte is neit gelijk. Deze varieert tussen de 2.5 en de 3cm. De tegels kunnen het best tegel voor tegel onder de hamer gestraat worden. De zandbaan vooraf afreien heeft geen nut.
De naam Rusty krijgt dit gesteen door de diverse mineralen die tussen de lagen in zitten. Deze oxyderen als het in contact komt met vocht. Deze oxidatie heeft een roestkleur. Het oxidatieproces kan doorgaan terwijl de tegels verwerkt zijn.
Straat Mongolian Slate altijd op een gestabiliseerd zandbed. Straat de natuursteen tegels met een voeg van minimaal 3mm. De tegels worden gekliefd uit grote brokken natuursteen. De maatvoering is daardoor niet altijd even strak. Met de voeg kunnen de eventuele maatverschillen opgevangen worden.

Specificaties:

MateriaalNatuursteen
SlijtvastheidZeer goed
AfwerkingGestructureerd
KleurRusty

Mongolian Slate Rusty

Vanaf € 49,00 per m²

Al 45 jaar een betrouwbaar familiebedrijf
Correcte service en passend advies
Altijd mooie aanbiedingen en restpartijen
€ 40,50
€ 49,00
0.64
0.64
€ 49,00

Klantenbeoordelingen

Volg je ons al?